Anoniem: Zorgen over de toon van het debat

Ik ontving een aantal dagen geleden een e-mail met kritiek op de toon en de inhoud van de website. Aangezien de schrijver – om mij onbekende redenen – zijn naam niet onder een bijdrage op de website wilde hebben, hier een anonieme samenvatting van zijn/haar betoog.
Reinier de Man (moderator)

  • Wij wonen naar tevredenheid in de Merenwijk en genieten van het uitzicht op de polder. Rust en ruimte zijn ook mijn sleutelwoorden.
  • Wij hebben de website bekeken. De toon van de website baart ons zorgen, zoals: “kortzichtig en ondoordacht plan”, “pornoficatie van het landschap”, etc.
  • Wij geven toe dat er wel wat op het proces is aan te merken, maar zoals het op de website gebracht wordt, vinden wij niet terecht. Er is per slot van rekening een enquête geweest en een buurtbijeenkomst in het Gebouw (in samenwerking met de wijkvereniging Merenwijk), waarna met een aantal betrokken groep is verder gepraat.
  • Wij geven toe dat er ook enkele bewoners bij betrokken hadden moeten worden, maar wij zijn verbaasd dat er mensen zijn die zich door de plannen overvallen voelen.
  • Ook wij hebben wel bedenkingen tegen het plan, maar vinden dat het verstandig is om ‘on speaking terms’ te blijven met de plannenmakers. Het kan in onze ogen ook een stuk slechter, denk aan de plannen voor jachthaven, bebouwing van de polder, horeca op de Strengenm, etc.
  • Beter nu investeren in het landschap dan over een paar jaar over veel ingrijpender plannen moeten discussiëren.

 

Eén gedachte over “Anoniem: Zorgen over de toon van het debat”

  1. Ik behoor tot die mensen die zich overvallen voelden door de plannen van Teylingen. Gezien de ondoorzichtige handelwijze van Teylingen en de projectleider is dat niets om over verbaasd te zijn. Het proces van het Kagerzoomproject is tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. Het is te hopen dat de plannenmakers van de negatieve reacties geleerd hebben en het proces in de toekomst wat meer aandacht geven. Het argument “het kan nog veel erger” overtuigt mij niet. Mogen wij geen kritiek meer hebben op straffe van een nog rampzaliger plan? We kunnen kritisch zijn én ‘on speaking terms’ blijven, zolang we niet op de persoon maar op de bal (het plan) spelen. Ik zie signalen dat het nu die kant op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *